AC Service

Du kan snabbt och enkelt boka AC-service genom att kontakta oss.

AC Service.

Vi tar endast 1495 kr inkl. moms för en fullständig AC-service i R134a-system.

Det är lätt att bli vilseledd av priser på AC-service, då olika verkstäder inkluderar olika saker i priserna. Var noga att jämför vad som verkligen ingår i priset innan du bokar. Hos oss ingår alltid alla moment i en komplett AC-service. Inga extra avgifter tillkommer om systemet är helt.

Vår AC-service:

  • Tömning av gas samt trycktest och läcksökning med hjälp av UV-lampa eller elektronisk läcksökare ingår.
  • Kontroll av hög- och lågtryckssidans värden, kompressorns funktion, kondensorfläkten, drivremmarnas skick och eventuella skador på komponenterna ingår.
  • Kostnad för eventuell påfyllning av köldmedium eller olja ingår dock inte utan tillkommer på ovan angivet pris.

Reparation

Om det behövs en reparation så hjälper vi er självklart med den också. Som auktoriserad AC-verkstad följer vi miljöskyddslagen och därför fyller vi aldrig på gas i system som innehåller några synliga läckor. Detta enligt Statens naturvårdsverks föreskrifter om kylanläggningar.

Certifierad AC-service

Du vet väl att du som kund är skyldig enligt lag att anlita en certifierad verkstad för jobb med AC. Du kan själv gå in på Incert för att hitta oss och våra andra seriösa kollegor som är certifierade i ditt område.

Mer om luftkonditionering och AC

Nästan alla bilar har numera luftkonditionering eller AC och det är ett separat system som är både tekniskt komplicerat och kräver specialistkompetens och utrustning för att testa och reparera. Vi är utbildade och certifierade för att hantera och fylla AC-system. Vi kan också hitta läckor, då vi har möjlighet att provtrycka systemet med kvävgas innan påfyllning av köldmedia.

Vad består en luftkonditionering utav?

Kompressorn som pumpar runt kylmedel och olja i systemet. Kondensorn tar emot det värmda kylmedlet och kyler ner det med hjälp av en fläkt när bilen står stilla och/eller en kylare som använder fartvinden när bilen rullar.
Kondensorn sitter oftast monterad i närheten av bilens vanliga kylare. Torkfiltret avfuktar och filtrerar kylmedlet. Förångaren, eller evaporatören, är stället där kylan kommer ut i kupén.
Den varma luften tas emot på ena sidan och kall luft lämnar på den andra. Expansionsventilen ser till att mängden kylmedel är tillräcklig i systemet. En mängd olika sensorer, termometrar, reläer och spjäll ser till att systemet fungerar som det ska, och att luften kyls på avsett vis.

Vilka olika typer av köldmedium finns det?

Det finns idag två huvudtyper av köldmedium för klimatanläggningar i bilar: R134a och R1234yf. Under de senaste åren har R1234yf blivit den vanligaste varianten i nya bilar, då R134a innehåller freon som är skadlig för ozonskiktet.

Boka din AC Service hos oss.

Du kan snabbt och enkelt boka AC-service genom att kontakta oss.

TRYGGT OCH SÄKERT.

Mickael Gustafsson
2022-03-11
Fantastiskt bra företag fantastisk bra… Fantastiskt bra företag fantastisk bra kundmotagning och fantastisk service
Jan Eriksson
2022-02-05
En fantastisk service från säljaren… En fantastisk service från säljaren Jeanette! Fick rekommendationer av min syster och hennes man (nyligen köpt en ny NQ) att Nissan Qashqai är en passande bil både när det gäller ekonomi och kvalité! Samtidigt berättade de om den fantastiska säljaren Jeanette! Det bästa betyget som en anställd kan få är när min fru säger" hos Nordmarkens Motor känner jag mig inte besvärad av säljaren, snarare att jag upplever en naturlig och levande kontakt"! Min upplevelse är att vi fick en informativ och lockande beskrivning av bilens fördelar!
Mattias Henningsson
2022-02-04
Bra service Bra service med snabb leverans när en av mina företagsbilar gav upp. Vi fick tag i en bra bil till ett väldigt vettigt pris. Vi har även haft bilar på service hos Nordmarkens Motor och är väldigt nöjda med både kvalitet och bemötande.
Christian
2022-02-03
Alltid lika bra service Alltid lika bra service , trevlig samt hjälpsam personal som gör det lilla extra tack Nordmarkens Motor för att ni finns
Karin Annette Nilsson
2022-01-22
Mycket bra tillmötesgående. Mycket bra tillmötesgående.
Christian Worland
2022-01-22
Jättenöjd! Ett trevligt bemötande av en kunnig och serviceinriktad försäljare.
Maria Svensson
2021-12-09
Helt klart nöjd med deras arbetssätt! Helt klart nöjd med deras arbetssätt!
Lisa Andersson
2021-08-13
Bra inget att klaga på Bra inget att klaga på
Frykebrant Eva
2021-06-22
Kunnig och mycket trevlig personal Kunnig och mycket trevlig personal
  • Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

    FYLL I FORMULÄRET SÅ HJÄLPER VI DIG

Prisförfrågan